RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

Srbija: Od ponoći ulazak za strance uz potvrdu o vakcinaciji

Vlada Srbije donijela je odluku da dozvoli ulazak u zemlju građanima 23 države uz potvrdu o vakcinaciji, preležanom kovidu 19, pozitivnom pi-si-ar ili antigenskom testu.

Od večeras u ponoć ulazak u Srbiju samo da potvrdom o potpunoj vakcinaciji dozvoljen je licima iz Gruzije, Monaka, Kipra, Libana, Moldavije, San Marina, Tunisa, Hrvatske i Slovačka, saopšteno je iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije

U najskorije vrijeme se očekuje da i građanima Jermenije, Sirije i Egipta bude omogućen ulazak u Srbiju samo sa potvrdom o potpunoj vakcinaciji.

Licima iz 16 zemalja od ponoći će biti dozvoljen ulazak u Srbiji uz potvrdu o preležanom kovidu 19, pozitivnom pi-si-ar ili antigenskom testu od kojeg nije prošlo manje od 14 dana ili više od šest mjeseci.

To se odnosi na Luksemburg, Andoru, Španiju, Austriju, Bugarsku, Grčku, San Marino, Sloveniju, Tunis, Tursku, Hrvatsku, Rumuniju, NJemačku, SAD, Švajcarsku i Dansku.

Resorni ministar Tatjana Matić je pozdravila ovu odluku, te napomenula da je devizni priliv od turizma povećan za 29,3 odsto u odnosu na prošlu godinu, te da novom odlukom Vlade može da se očekuje još veći priliv stranih turista u Srbiju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Svjetska zdravstvena organizacija propustit će svoj cilj da vakciniše 40 posto stanovništva

Radio Brčko

U Tuzlanskom kantonu vakcinisano više od 86.000 građana

Radio Brčko

U Italiji do sada vakcinisano 60 posto ljudi protiv Covida 19

Radio Brčko