RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

U Hrvatskoj skraćen period izolacije

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je nove kriterijume prema kojim se izolacija skraćuje s dvije sedmice na 10 dana.

“Već se neko vrijeme razgovara o skraćivanju izolacije s 14 dana na 10, juče je objavljen dokument. Prije nekog vremena je skraćena izolacija, a od juče imamo na snazi i takvu odluku što se tiče izolacije. Sada je 10 dana i samoizolacija i izolacija”, otkrila je Ivana Pavić Šimetin, zamjenica direktora HZJZ-a.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Hrvatskoj na snagu stupaju nove epidemiološke mjere

Radio Brčko

Ambasadori Hrvatske i Srbije pri UN-u obratili se Vijeću sigurnosti

Radio Brčko

Од данас у Хрватској гости поново могу да сједе у кафићима

Radio Brčko