RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

У Србији се од суботе укидају ковид пропусница

Кризни штаб Србије донио је одлуку о ублажавању ковид мјера, па се од суботе укида важење ковид пропусница, али и ограничење броја људи у затвореним просторима, пренијела је чланица Кризног штаба министарка Дарија Кисић-Тепавчевић.

Кисић Тепавчевић је, након сједнице Кризног штаба, рекла да је забиљежено смањење свих параметара, од броја прегледа, до броја хоспитализованих у односу на број потврђених ковид случајева.

Рекла је да су болнице почеле да се враћају нормалном режиму рада, и да су у овом моменту ковид болнице практично новоизграђене за вријеме пандемије Батајница, Нови Сад и Крушевац.

“Све то условило је да се дође до ублажавања свих противепидемијских мера. Од суботе се укида важење ковид пропусница. На скуповима у затвореним просторијама укида се лимит броја особа, и тако ће од суботе сви биоскопи и позоришта моћи да раде по нормалном режиму”, објаснила је она.

Кисић Тепавчевић је рекла да је одлучено да остаје препорука ношења маски у затвореним просторима.

Што се карантина тиче, пренијела је да је он и даље на снази у трајању од седма дана.

Када је ријеч о путницима међународном саобраћају, према њеним ријечима, мјере остају на снази, односно за улазак у земљу обавезни су доказ о вакцинацији, доказ о прележаној болести или одговарајући серолошки тест.

Пренијела је и да је препорука Националног комитета за имунизацију увођење додатне бустер дозе, за старије до 18 година четврта доза.

“Та друга бустер доза, може да се добије пет месеци после прве, а односи се пре свега на оне који су под већим ризиком од тежег обољења”, објаснила је Кисић Тепавчевић.

Она је рекла и да је препорука Комитета увођење бустер дозе за вакцинацију дјеце од 12 до 18 године.

Извор: ТАЊУГ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Србија: Кризни штаб данас расправља о могућем ублажавању мјера за празнике

Radio Brčko

Srbija druga u Evropi, a šesta u svijetu po broju vakcinisanih osoba

Radio Brčko

Srbija: Od danas nastava na daljinu za starije osnovce i srednjoškolce

Radio Brčko