RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

Александар Вучић: Најтежи период за Србију, наредни месеци критични

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је сада најтежи период за Србију, јер већ две и по године траје криза изазвана пандемијом вируса корона, а да је пре тога било великих проблема са мигрантском кризом и највећим поплавама у последњих 100 година у Србији.

„Ова криза није одузела само хиљаде и хиљаде живота људи, већ је и финансијска и економска криза у целом свету, а ми смо то издржали чак и боље од многих економнски снажнијих држава“, поручио је Вучић, обраћајући се медијима након обиласка радова на изградњи Куле Београд.

Према његовим речима, наредних осам месеци су критични за Србију, али и за целу Европу.

„Ми смо мислили пре неку годину да нам је најлошије, али сада нам је најлошије“, казао је он.

Како је истакао, Србија данас мора да буде финансијски потпуно спремна, јер увози велике количине електричне енергије, али да се држава бори за мир, стабилност и сигурност преузимајући највећи део терета на себе.

Вучић је нагласио да је стална борба с Међународним монетарним фондом (ММФ), јер да би повећали плате и пензије држава мора да има добре јавне финансије и тако што ће радити на великим пројектима.

„Нема довољно радника за све грађевинске радове“
Вучић је рекао да у Србији нема довољно радника за све започете или планиране грађевинске радове.

„Овде ради 2.500 људи, требало би и више али нема довољно радника. На Моравском кроридору 3.000. и заједно са изградњом ауто-путева то је десетине хијада људи. Немамо више радника, нема оних који хоће да раде. Мораћемо да увозимо људе“, рекао је Вучућ.

Додао је да се праве уговори са Бангладешом и Гватемалом о ангажовању њихових радника којим се дају дуготрајне радне дозволе и то је разлог зашто је иницијатива Отворени Балкан важна.

„Пројекти попут Београда на води говоре колико се Србија променила и како морамо да се понашамо у будућности“, казао је Вучић.

Извор: Н1

Фото: Н1

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Srbija priprema uredbu: U zemlju će moći ući svi vakcinisani, bez testa i izolacije

Radio Brčko

Srbija: Obezbijeđeno 700.000 doza vakcine protiv sezonskog gripa

Radio Brčko

Хрватска тражи од Србије 1.396 особа због ратних злочина

Radio Brčko