RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

У Србији свега четири посто жена на позицијама директорица или предсједница

Потпредсједница Владе Србије и предсједница Координацијског тијела за родну равноправност Зорана Михајловић казала је данас како забрињава податак да се на позицијама директорица или предсједница надзорних одбора подузећа у Србији налази свега четири посто жена.

“Сви знамо да постоје озбиљни проблем када се жене желе укључути у друштвени, политички и пословни живот наше земље.

“Стаклени плафон” је ситуација када, без обзира на то колико су образоване, способне и искусне, жене немају исте увјете нити брзину напредовања у послу”, изјавила је Михајловић на конференцији “Национално истраживање о факторима који доприносе учнику ‘стакленог плафона’ за жене у бизнису”, а која се одржава у Скупштини Србије.

Предсједник Скупштине Ивица Дачић казао је да су некада у питању најобичније предрасуде, некада неформални утјецај на процес напредовања жена и додао како очекује да истраживање агенције Фактор плус покаже гдје су ти стаклени плафони како би могли бити уклоњени.

Дачић је додао да се у Скупштини данас први пут бира састав Републичке изборне комисије на темељу начела родне равноправности, односно да у РИК-у буде најмање 40 посто припадница мање заступљеног спола.

“За оваква решења се залажем како бисмо имали што више жена које могу показати своју креативност и укљученост у друштвени и господарски живот”, казао је Дачић, преноси Тањуг.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Vučić: Srbija će biti zemlja s najvišom plaćom na zapadnom Balkanu

Radio Brčko

Ispred covid ambulanti u Srbiji danima redovi

Radio Brčko

Srbija kupuje 10 tona zlata

Radio Brčko