Region

U Zagrebu sutra sahrana troje ubijene djece, a u Neumu prekosutra Dan žalosti

Sahrana troje ubijene djece ubijene u Zagrebu planiran je sutra u poslijepodnevnim satima u tom gradu, dok će u Neumu, gdje živi majčina porodica, i gdje su i djeca boravila tokom ljeta, biti proglašen Dan žalosti.

“Prema zadnjim informacijama koje imam, pokop će biti u Zagrebu. Općina Neum proglasiti će dan žalosti, ovdje živi obitelj djece, s kojom suosjećamo u ovim teškim trenutcima”, potvrdio je za Hercegovina.info načelnik Neuma, Dragan Jurković.

Povodom tragičnog događaja u kojemu je smrtno stradalo troje maloljetne djece, načelnik Općine Neum, Dragan Jurković proglasio je 29. septembra (srijeda) Dan žalosti na području općine Neum.

Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola kopljana na zgradi Općine Neum, te na zgradama Javnih poduzeća i Ustanova kojima je osnivač Općina Neum.

Na Dan žalosti neće se na javnim mjestima održavati program javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost dužne su svoje poslovanje obavljati primjereno Danu žalosti.

Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u Narodnom listu- službenom glasniku Općine Neum.

Izvor: https://radiosarajevo.ba/

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!