RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

Вучић са Зарацином у Београду: Очување мира, даље јачање повјерења и свестранија регионална сарадња

Foto: Anadolija

Предсједник Србије Александар Вучић угостио је данас специјалног изасланика Савезне владе њемачке за државе Западног Балкана Мануела Зарацина, са којим је разговарао о ситуацији у региону те, између осталог, о исходу јучерашњег састанка у Бриселу.

Вучић је том приликом казао како Београд остаје посвећен дијалогу са Приштином, који се води уз посредство Европске уније. Поновио је позицију Србије у погледу свих питања на Западном Балкану, а то су, како је рекао, очување мира, даље јачање повјерења и свестранија регионална сарадња.

Вучић је истакао да је пут еуроинтеграција један од спољнополитичких приоритета Србије, те је изразио наду да ће и ангажман специјалног изасланика Зарацина додатно допринијети да се обнови ентузијазам за проширење ЕУ.

Саговорници су разговарали и о економској сарадњи, а посебно о инвестиционим потенцијалима који се отварају у контексту организације престижне манифестације ЕКСПО 2027 у Србији. Вучић је изразио интересовање за ширење њемачких инвестиција, с обзиром на значај њемачке као економског партнера Србије.

Специјални изасланик Зарацин је изразио жељу за јачим ангажманом цијеле Европске уније у погледу политике проширења и давања новог подстрека Западном Балкану на европском путу, навели су из Кабинета предсједника Србије.

Извор: БХРТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!