RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: U sklopu projekta “Pravo na lijek” pacijenti će predložiti lijekove koje žele na popisu Fonda zdravstvenog osiguranja

U sklopu projekta „Pravo na lijek“ financiranog od strane Švicarskog veleposlanstva predstavnici Odjela za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta održali su radni sastanak sa predstavnicima projektnog tima Net konsaltinga na temu Jačanje integriteta u postupku kreiranja popisa lijekova u BiH.

Cilj ovog projekta jeste da se preko pacijentskih udruga, sami pacijenti izjasne koji su im lijekovi najnužniji, kako bi se mogli uvrstiti na popis lijekova koje pokriva Fond zdravstvenog osiguranja.„Pacijenti koji su na bolničkom liječenju, često po izlasku iz bolnice moraju nastaviti s terapijom koju su dobivali u bolnici, a nerijetko se ti lijekovi ne nalaze na popisu lijekova koje pokriva zdravstveno osiguranje“, kazao je Asmir Mujanović predstojnik Odjela za zdravstvo i ostale usluge.

Slijedeći korak je napraviti sastanak s resornim odjelima na području Distrikta, prvenstveno s komisijom Fonda zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta i komisijom Javne zdravstvene ustanove, kao i s predstavnicima pacijentskih udruga, naveo je Mujanović kako bi se dogovorili oko samog popisa lijekova.

Projektom „Pravo na lijek“, na ovaj način omogućit će se uvrštavanje nužnih lijekova za pacijente kroz Fond zdravstvenog osiguranja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!