Новоуведени систем посебног здравственог надзора за грађане Србије који се враћају из држава са неповољном епидемиолошком ситуацијом одлично функционише и за надзор се пријавило већ око 4.500 људи, изјавио је епидемиолог Предраг Kон.
“Највећи ризик долази од оних који се враћају са одмора. Разлика је у томе да више није на њима да ли ће сами да се јаве у ковид амбуланту, већ ће то морати да ураде по закону, уколико осете здравствене потешкоће”, рекао је Kон за ТВ “Пинк”.
Он је навео да они који не могу да се пријаве електронски треба да оду код свог изабраног љекара и на тај начин се пријаве.
У Србији је од јуче у 18.00 часова почела примјена посебног здравственог надзора за све грађане који се враћају из држава са неповољном епидемиолошком ситуацијом.
Ова мјера предвиђа да сви грађани при повратку у Србију у року од 24 часа треба да се електронски пријаве и њихово се стање прати 10 дана без ограничења слободе кретања, а све детаље о томе добијају у информатору на граници при уласку у земљу.
Фото: ТАЊУГ
Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na
USLOVI KORIŠTENJA.