Brčko

Krizni stožer Brčko distrikta donio nove mjere

Zbog usložnjavanja situacije vezano za koronavirus, danas je zasjedao Krizni stožer Brčko distrikta BiH i donio nove restriktivnije mjere.

Krizni stožer je donio odluku da se nastava u brčanskim školama neće obustavljati, s tim da redovan proljetni raspust koji je inače u travnju, počinje već u sljedećem tjednu.

Rad svih objekata u Distriktu ograničen je do 20 sati, potvrdio je gradonačelnik Esed Kadrić, naglasivši da su ovo mjere za narednih sedam dana, ali da će se situacija sukcesivno dalje pratiti i donositi mjere u skladu s istom.

„Namjera je bila da ne zabranjujemo djelatnosti, odnosno da ne zabranjujemo rad privrednim subjektima. Ipak teška jeste situacija, vagamo što je u ovom trenutku naispravnije da uradimo, da li da potpuno zatvorimo i kakve će to rezultate polučiti ili ne. Procjena u ovom trenutku je da idemo sa ovim pristupom“, rekao je Kadrić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button