RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
InfoKom

На снази зимско одржавање путева и улица – ЈП „Комунално Брчко“ задужено за градску зону

ЈП „Комунално Брчко“ ће од 15.11.2019. до 15.04.2020. године на основу споразума са ЈП „Путеви Брчко“ као и важећим техничким прописима, нормативима и стандардима, одржавати проходност путева и улица на подручју града, односно од „табле до табле“ на улазима у Брчко.

„Штаб зимске службе је формиран, имамо дугогодишње искуство у овом послу,
дежурства су почела 15. новембра, а располажемо са довољним бројем возила за
зимске услове рада. Осим камиона и трактора са прикључцима, ЈП „Комунално Брчко“ располаже и са мањим машинама, бацачима снијега и малим тракторима, који ће по потреби дјеловати у уским улицама, тротоарима и шеталишној зони“, кажу у Штабу зимске службе ЈП „Комунално Брчко“.

Обавезе ЈП „Комунално Брчко“ током зимског режима одржавања улица и путева
односе се на око 200 km градских улица, тротоара и дионица пјешачке зоне, који ће бити одржавани у складу са сљедећим приоритетима:

 Приоритет I – магистрални путеви, регионални путеви, главне градске
саобраћајнице и пјешачке зоне

 Приоритет II – улице II приоритета, тротоари улица I и II приоритета, мостови,
парковске стазе и степеништа, јавне паркинг површине као и пјешачке стазе

 Припоритет III – улице III приоритета, прилази објектима мјесних заједница и
остале јавне саобраћајне површине.

ЈП „Комунално Брчко“ обезбиједило је довољне количине индустријске соли и каменог агрегата за посипање саобраћајница и саобраћајних површина, те Планом одржавања проходности путева за зимски период 2019/2020 утврдило план степена приправности, ангажовања возача и расположивости возила, а на основу захтјева из тендера наручиоца посла и законских обавеза.

Зона првог приоритета у случају падавина мора бити у потпуности очишћена најдуже два часа по престанку падавина. Улице другог приоритета, тротоари улица првог и другог приоритета, мостови, парковске стазе и степеништа као и пјешачке стазе, одржавају се непрекидно, а морају бити потпуно очишћени у периоду од осам часова од момента престанка сњежних падавина. Зона трећег приоритета, гдје су и прилази објектима мјесних заједница, мора бити потпуно очишћена у периоду од 24 часа од момента престанка сњежних падавина.

ЈП „Комунално Брчко“ не одржава остале дионице на подручју Брчко дистрикта БиХ, нити затворене паркинг површине, него су за то задужена друга предузећа ангажована од стране ЈП „Путеви Брчко“.

У случају сњежних падавина, према Закону о комуналним дјелатностима Брчко
дистрикта БиХ, грађани су дужни да уклоне снијег и лед испред својих кућа, зграда ипословних простора, те леденице са тераса и надстрешница.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Обавјештење за купце – Паланка, Ограђеновац, Окрајци

Radio Brčko

Brčko: Počela besplatna akcija odvoza krupnog otpada

Radio Brčko

СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ за уторак 19.4.2022. године

Radio Brčko