RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
InfoKom

Počinje akcija prikupljanja krupnog otpada

U skladu sa obavezom propisanom Zakonom o komunalnim djelatnostima Brčko distrikta BiH, JP „Komunalno Brčko“ će organizovati drugu ovogodišnju akciju prikupljanja i odvoza krupnog otpada.

Akcija će se provoditi u periodu od 1.10. do 26.10. ove godine i to na cjelokupnom području Brčko distrikta odnosno svih 78 mjesnih zajednica.

Pozivamo sve građane da iskoriste ovu besplatnu akciju kako bi prevenirali nagomilavanje krupnog otpada pored komunalnih spremnika, što stvara probleme našem preduzeću i stanarima koji u kontejnere odlažu samo kućni otpad, a ujedno i narušava izgled samog okruženja.

Pod krupnim i kabastim otpadom podrazumijevaju se predmeti koji po svojoj veličini, količini i sastavu ne ulaze u kategoriju kućnog komunalnog otpada. To su najčešće dotrajali predmeti iz domaćinstava, stari namještaj, dijelovi sanitarne opreme i slično.

U ponedjeljak 01.10. akcija će biti realizovana u MZ Centar 4 i 5 (ulice B.Nušića i Mehmedagića), Srpska Varoš, Vitanovići, Bukovac, Bukvik, Palanka, Lipovac, Stanovi, Gornji Brezik, Gornje i Donje Dubravice i Potočari.

Za više informacija o lokacijama na koje je potrebno odložiti krupni otpad u njihovim mjesnim zajednicama građani mogu kontaktirati Pozivni centar na besplatan broj telefona 0800 505 07.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Обиљежен Свјетски дан заштите животне средине

Anđelka Đurić

Gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika održali sastanak s rukovodstvom JP „Komunalno Brčko“

Radio Brčko

ЈП „Комунално Брчко“: СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ за петак 28.09.2018. године

Radio Brčko