RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
InfoKom

Брчко: У току јесења садња нових биљака и орезивање старијих стабала

Ове јесени повећана је садња украсних садница дрвећа и грмља, првенствено због погодних временских услова, без ниске температуре, снијега, измрзле земље или дуготрајних киша, кажу у Служби за јавну хигијену РЈ Чистоћа, чији запосленици ових дана интензивно уређују градске зелене површине.

На Булевару Мира засађене су украсне крушке, латинског назива Pyrus calleryana. Ријеч је о добрим и квалитетним садницама које својим хабитусом одговарају садњи између саобраћајница.

На површини предвиђеној за садњу цвијећа, која се налази непосредно уз нову фонтану у центру града, посађене су руже трајнице и украсно грмље.

Нови дио Булевара Мира оплемењен је визуелно, естетски и хортикултурно са око 300 комада нових садница.

Декоративна нота зелених површина урађена је малчирањем новозосађених садница и малчирањем садница на површинама од велике важности, које су у контрасту са црвеним малчом.

Овај мјесец појачано је и орезивање крошњи дрвећа у складу са планом одржавања зелених површина за 2020. годину.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

ЈП „Комунално Брчко“: СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ за четвртак 04.10.2018. године

Radio Brčko

Брчко: Данас без планираних застоја у снабдијевању електричном енергијом

Radio Brčko

Брчко: Обавјештење за купце електричне енергије – далековод Зовик

Radio Brčko