InfoKom

Brčko: Počela izgradnja kanalizacione mreže za potrebe novoizgrađenog obdaništa u MZ Ilićka

Na osnovu Odluke Vlade Brčko distrikta BiH o odobravanju programa utroška sredstava za dodjelu granta Javnom preduzeću „Komunalno Brčko“ za izgradnju niskonaponske elektroenergetske mreže i fekalne kanalizacione  mreže za potrebe novoizgrađenog objekta obdaništa u naselju Ilićka, u utorak su započeli pripremni, a juče iskopni radovi na realizaciji ovog projekta.

RJ Vodovod i kanalizacija realizuje dio koji se odnosi na sanaciju dionice fekalnog kolektora od dječijeg vrtića do postojeće javne fekalne kanalizacije, odnosno spajanje od novoprojektovanog revizionog okna do spoja na postojeći javni fekalni kolektor profila Ø 600, ukupne dužine L=62,00 m i dubine četiri do petara metara. Trasa projektovane kanalizacije je vođena tako da se dispozicija fekalnih voda vrši gravitaciono cijelom dužinom.

Ovaj posao će biti završen u roku od sedam dana.

RJ Elektrodistribucija je juče izmjestila rasvjetni stub, a ovih dana počinju i radovi na priključenju objekta obdaništa na niskonaponsku elektroenergetsku mrežu, za šta je neophodno rekonstruisati postojeću TS 10/0,4 kV Ilićka 4 i pripadajuću niskonaponsku mrežu, da bi se njenim rasterećenjem omogućilo pouzdano i kvalitetno snabdijevanje električnom energijom ovog značajnog objekta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button