RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
InfoKom

Brčko: Realizovana akcija odvoza krupnog otpada

JP “Komunalno Brčko” je tokom oktobra 2021. godine realizovalo redovnu jesenju besplatnu akciju odvoza krupnog otpada.

Akcija je provedena u svim mjesnim zajednicama, prema rasporedu koji je građanima bio dostupan putem internet i facebook stranice preduzeća, kao i kontaktiranjem besplatne info linije 080050507.

“Akcija je trajala od 1. do 28. oktobra 2021. godine. U akciji je prikupljeno i deponovano oko 25 tona kabastog otpada. Osim izlaska naših ekipa na ustaljene lokacije i u skladu sa rasporedom i planom, odazivali smo se i na pozive građana koji su imali veće količine otpada u svojim dvorištima”, kažu u Službi za upravljanje otpadom.

Iako je akcija okončana prošlog četvrtka, tokom vikenda zaposlenici ove službe još jednom su obišli grad i prikupili veću količinu krupnog otpada, odloženog kraj kontejnera za odlaganje kućnog otpada.

“Molimo sugrađane da iskoriste ove besplatne akcije, koje smo u skladu sa Zakonom o komunalnim djelatnostima u obavezi da organizujemo dva puta godišnje – u aprilu i oktobru. U ostalim mjesecima odvoz i deponovanje krupnog otpada se naplaćuje kao posebna usluga i zabranjeno je odlaganje takvog otpada u ili pored kontejnera za odlaganje kućnog smeća”, ističu u Službi za upravljanje otpadom.

Ova služba je takođe nabavila nekoliko novih kontejnera zapremine sedam metara kubnih, a radi zamjene starih i dotrajalih kontejnera na nekoliko lokacija.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Обавјештење за купце електричне енергије – припреме за ремонт ЧТС Брчко 1

Radio Brčko

Obavještenje za kupce električne energije

Radio Brčko

JP „Komunalno Brčko“: SERVISNE INFORMACIJE za četvrtak 25.07.2019. godine

Radio Brčko