RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
InfoKom

DERK danas i sutra u zvaničnoj posjeti JP “Komunalno Brčko”

Tim Državne regulatorne komisije za električnu energiju (DERK) boravi u zvaničnoj dvodnevnoj posjeti našem preduzeću, 1. i 2. novembra s ciljem provođenja regulatornog nadzora u vršenju elektrodistributivne djelatnosti. Ovo je redovna, godišnja aktivnosti.

Predmet posjete Državne regulatorne komisije za električnu energiju su redovnost dostavljanja izvještaja, poštovanje Uslova za korišćenje licenci (za snabdijevanje, distribuciju i trgovinu), finansijski pokazatelji i primjena odluke o tarifnim stavovima za kupce koji se snabdijevaju u okviru univerzalne usluge (domaćinstva i ostala potrošnja), zatim uvid u primjenu tarifa za kupce koji se snabdijevaju na tržištu, uvid u poslovne aktivnosti iz oblasti koje se ne odnose na distribuciju i snabdjevanje električnom energijom, zatim provođenje aktivnosti u postupku razdvajanja djelatnosti, vlasništva nad sredstvima za obavljanje djelatnosti, kvalitet snabdjevanja električnom energijom, energetski pokazatelji te plan nabavke električne energije.

Vođa Tima Državne regulatorne komisije za električnu energiju u ovoj oblasti je Saša Šćekić, rukovodilac Sektora za licence i tehničke poslove.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

ЈП “Комунално Брчко”: СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ за сриједу 21.10.2020. године

Radio Brčko

ЈП „Комунално Брчко“: СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ за понедјељак 22.10.2018. године

Radio Brčko

SERVISNE INFORMACIJE za petak 17.03.2023. godine

Radio Brčko