RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: Koncert sevdalinke u okviru «Bošnjačkih dana kulture 2018»

Manifestacija «Bošnjački dani kulture-Brčko 2018» nastavljeni su sinoć koncertom sevdalinke na kojem su, pored ostalih, učestvovali Esad Kovačević i Hasiba Agić.

«Cilj cijele manifestacije, pa i ovog koncerta, je ukazati na značaj sevdalike kroz istoriju naroda na ovim prostorima, posebno u BiH, uz namjeru da to kao cilj ostavimo u amanet i generacijama koje dolaze», rekao je, u ime organizatora Udruženja «Ihlas», predsjednik Mirhad Golić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.