RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
InfoKom

ЈП “Комунално Брчко”: Резултат пословања за свега два мјесеца већи од 700.000 КМ

ЈП “Комунално Брчко” је за период 01.01. – 28.02.2019. године остварило 8.424.990 КМ прихода, односно 94,47% од планираних прихода од продаје. Расходи су остварени у износу од 7.877.349 КМ или 91,53% планираних расхода. То значи да је пословни резултат за прва два мјесеца пословања јавног предузећа “Комунално Брчко” чак 734.839 КМ, што је за 336.454 КМ више у односу на исти период прошле године.

Поредећи остварене приходе и расходе за два мјесеца ове и претходне године, евидентно је да су приходи у текућој години за период јануар – фебруар повећани за 7,17%, а расходи за 3,14%, што је допринијело оваквом, позитивном, финансијском резултату.

Уједно, овај резултат је одраз стабилног, посвећеног и домаћинског пословања. У 2019. години није било повећања цијене електричне енергије или било које друге услуге коју пружа ЈП “Комунално Брчко”. Чак је дошло и до смањења цијена неких других услуга које предузеће користи, попут банкарске гаранције за набавку електричне енергије, која је за 33.400 КМ мања у односу на прошлу годину и износи 40.300 КМ.

У истом периоду, радило се и на комплетирању возног парка предузећа, да би радне јединице располагале довољним бројем специјалних возила, у власништву предузећа, за обављање основних дјелатности предузећа.

У нову пословну годину ушло се и са задатком нове организације и систематизације радних мјеста, са циљем оптимизације рада и формирања ефикасне организације која може врло брзо одговорити на све задатке и потребе купаца. То је посљедња тачка из Одлуке о усвајању приједлога мјера за отклањање проблема у функционисању ЈП “Комунално Брчко” коју је Скупштина Дистрикта усвојила 07.06.2017. године, а која није реализована. Уз подршку консултаната и запосленика предузећа који раде на овим пословима, очекујемо да се и овај посао привреде крају до средине 2019. године.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Obavještenje za kupce električne energije – Rašljani i Gornja Skakava

Radio Brčko

JP “Komunalno Brčko”: Servisne informacije za ponedjeljak 04.04.2022. godine

Radio Brčko

JP „Komunalno Brčko“: SERVISNE INFORMACIJE za petak 02.11.2018. godine

Radio Brčko