RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Zasebna sjednica o fiskalizaciji u Distriktu

Završni dio današnjeg jučerašnjeg brčanskog Parlamenta okarakterisalo je odlaganje izmjena i dopuna seta od sedam zakona, što u prvom što u drugom čitanju.

To se posebno odnosi na izmjene i dopune Zakona o javnoj imovini Distrikta, koji je tokom cijelog dana bio predmetom usaglašavanja, pa i polemičkih tonova, unutar same parlamentarne većine.

Takođe je odložena i rasprava o provođenjnu procesa fiskalizacije u Distriktua, zbog neprisustvovanja zasjedanju čelnih ljudi brčanske Direkcije za finansije.

U ovom kontekstu dogovoreno je da bude zakazana posebna tematska sjednica Skupštine, sa isključivim fokusom na fiskalizaciju u Brčkom.

Inače u popodnevnom dijelu rada, Skupština je usvojila nekoliko odluka o javnim interesima, te izvještaja o radu javnih službi i preduzeća u Distriktu, za minulu godinu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Именовани тимови за почетак реализације пројекта „Ревитализација Луке Брчко“

Radio Brčko

Nakon godišnjih odmora brčanska Skupština sutra o rebalansu proračuna

Gorana Antić

Брчко: Одржана сједница Штаба за заштиту и спасавање

Radio Brčko