RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
InfoKom

JP„Komunalno Brčko“: SERVISNE INFORMACIJE za srijedu 25.09.2019. godine

RJ ELEKTRODISTRIBUCIJA

Zastoji u isporuci električne energije:

 • Ilićka dio, zastoj tokom dana u trajanju od 2 h;
 • Slobodna carinska zona, Blizna, Semberska dio, Bijeljinska dio, Vukosavačka dio i Srpka Petrovića dio, moguć kratkotrajni prekid u toku dana;
 • Maoča manji dio, zastoj tokom dana u trajanju od 1 h;

RJ VODOVOD I KANALIZACIJA

 • Danas će biti izvršeno plansko ispiranje mreže, kao i pranje i dezinfekcija rezervoara Štrepci. Zbog toga je  moguće da dođe do pada pritiska ili kraćeg potpunog prekida vodosnadbijevanja kupaca u višim zonama sistema, koji se vodom snabdijevaju iz rezervoara Štrepci.
 • Do prekida vodosnabdijevanja može doći i u Ulici Branislava Nušića, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže
 • Stanje vodosnabdijevanja ostalih vodovodnih sistema kojima upravlja JP “Komunalno Brčko” je uredno.
 • Kvalitet vode u gradskom i ostalim lokalnim sistemima je zadovoljavajući  i odgovara Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (Sl. list BiH 40/10).

RJ ČISTOĆA

Služba za upravljanje otpadom

Prema planu, danas će prikupljanje i odvoz smeća od pravnih i fizičkih lica biti organizovano u naseljima: Maoča, Gredice 2 – Sandići – Trnjaci – Popovo Polje – Ražljevo – Slijepčevići – Krbeti – Buzekara, Brka – Ugori, Vitanovići – Bukovac – Bukvik – Palanka – Lipovac – Ulović, Gornja Laništa – Donja Laništa – Donji Vukšić – Gornji Vukšić – Tinjaši – Jagodnjak – Poljaci – Donja Skakava – Krepšić – Marković Polje, Stanovi – Gornji Brezik – Gornje Dubravice – Donje Dubravice – Šatorovići, Pukiš.

Zbog kvarova na vozilima – kamionetima, otežano je prikupljanje otpada u uskim ulicama, sokacima i zaseocima. Gdje zaposlenici budu u mogućnosti, prenosiće komunalni otpad ručno na lokacije kojima mogu prići autosmećare. Korisnike molimo za razumijevanje i saradnju, te odlaganje otpada u kontejnerima. Radi se na otklanjanju kvarova na vozilima i uskoro očekujemo normalizaciju pružanja ove usluge.

Služba za javnu higijenu

ODRŽAVANJE JAVNIH ZELENIH I SAOBRAĆAJNIH POVRŠINA u skladu sa Planom i programom nadležnog odjeljenja Vlade Brčko distrikta BiH za održavanje javnih površina:

 • Sakupljanje i uklanjanje otpadaka sa javnih površina, ručno čišćenje javnih površina, pražnjenje posuda za otpatke.
 • Održavanje pješačke  zone i Bulevara Mira: čišćenje, sakupljanje otpadaka i pražnjenje korpica od 05:00 do 22:00 h
 • Okopavanje biljnog materijala u seoskom području
 • Mašinsko košenje travnjaka u gradskom području

Sektor za zbrinjavanje napuštenih životinja

 • Udomljavanje pasa iz azila svakog utorka i petka od 10:00 – 11:00 h.

 OSTALE AKTIVNOSTI

Usluge održavanja – Uslužno košenje, održavanje i uređenje zelenih površina i cvjetnjaka za pravna i fizička lica u skladu sa cjenovnikom preduzeća.

Usluga dostave vode u cisterni :

Obavještavamo građane da vršimo isporuku vode u cisterni. Ova usluga pogodna je za punjenje dvorišnih bazena, prilikom organizacije raznih skupova i sl. Usluga je dostupna radnim danima, a prije isporuke potrebno je izvršiti uplatu na šalterima Blagajne. Jedna isporuka cisterne kapaciteta 10 metara kubnih u krugu do 20 km košta 100 KM. Za dodatne informacije pozvati 0800 505 07.

O ostalim i dodatnim uslugama koje pruža JP „Komunalno Brčko“ možete saznati više u korisničkom servisu na www.komunalno.ba ili kontaktiranjem Pozivnog centra 0800 505 07.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.