RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Završne policijska akcija “CER”- Umiješan i policijski službenik Distrikta

S ciljem prikupljanja, istraživanja i suzbijanja krivičnih djela iz oblasti neovlaštenog prometa droge i oružja, završena je akcija kodnog naziva “CER” vođena pod nadzorom Tužiteljstva Distrikta  i brčanske Policije, a u suradnji s pripadnicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), MUP-om Tuzlanskog kantona i MUP-om Posavskog kantona.

To je potvrđeno na današnjoj konferenciji za medije, na kojoj se obratio šef Policije Goran Pisić, podsjećajući da je izvršen 81 pretres na više od 30 lokacija, te da je lišeno slobode 17 lica, dok je 27 osoba bilo u obradi.  Od toga, deset je povratnika u vršenju ovih krivičnih dijela, dva su bivša pripadnika policijskih snaga različitih policijskih agancija unutar BiH, dok je jedan pripadnik policije Brčko distrikta. On je suspendiran, kaže Pisić, do okončanja disciplinskog i krivičnog postupka.

U akciji “CER” je, između ostalog, pronađena veća količina opojnih droga, namijenjena za uličnu prodaju, oduzeto je tri kilograma opojne droge u vrijednosti od oko 40.000 maraka, pribor za pakiranje droge, oružje, mobilni telefoni, oružje i novac.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Policija BD: Radarske kontrole za period od 17.06-23.06.2019. godine

Radio Brčko

Policija BD: Obustava saobraćaja povodom “Vidovdanske trke”

Radio Brčko

Policija BD: Radarske kontrole za period 10.06. do 16.06.2019. godine

Radio Brčko