RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
InfoKom

ЈП “Комунално”: У азилу обиљежен Међународни дан заштите животиња

Сектор за збрињавање напуштених животиња, који дјелује при Радној јединица Чистоћа, данас је, као и сваке године од оснивања, обиљежио Међународни дан заштите животиња.

Међутим, за разлику од претходних година, када смо овај дан обиљежавали са грађанима на Тргу младих, овај пут смо одлучили да Међународни дан заштите животња 4. октобар обиљежимо са малишанима у азилу за напуштене псе. Наши гости били су полазници Школигрице из Брчког.

“Ове године одлучили смо да промијенимо приступ начину обиљежавања овог, за нас и све љубитеље паса, значајног датума. С обзиром да се све добре навике, позитивна комуникација и однос према животињама стварају од малих ногу, хтјели смо управо нашим најмлађим суграђанима да покажемо гдје живе пси које је неко напустио или се није могао бринути о њима из различитих разлога, те да уколико имају љубимца схвате да је то друго живо биће које има основне животне потребе и осјећања, а које заузврат може да пружи неизмјерну љубав и пријатељство,” каже Жељка Томић, шеф Сектора за збрињавање напуштених животиња.

“Колико је ово била добра одлука, да посјетимо азил, највише говори дјечије одушевљење и реченица ово је био најбољи дан икад,” кажу у Школигрици.

Запосленици Сектора су малишанима одржали кратку едукацију о псима, обишли са њима боксове и испричали им о сваком псу којег су видјели понешто, затим показали су им полигон и начин дресуре паса, а дјечаци и дјевојчице су имали прилику и да прошетају пса на повоцу.

“За наше мале госте припремили смо и пригодне поклоне, бојанке, постере са сликама и називима 100 раса паса и освјежење, а у сусрет су нам изашли из предузећа “Крајиновић” који су до азила и назад бесплатно превезли 30 дјечака и дјевојчица заједно са њиховим васпитачицама, на чему им се захваљујемо,” каже Жељка.

У азилу за псе у насељу Брод, у бившој бази McGovern, тренутно је смјештено око 100 одраслих паса и око 60 штенаца. Протеклих мјесец дана запосленици Сектора за збрињавање напуштених животња су уклонили више десетина паса са улица града, што није чињено пуне двије године. Сада су поново створени услови да азил несметано функционише.

Позивамо све наше суграђане и љубитеље паса да азил посјете сваког радног дана од 09:00 – 15:00 h, или да дођу уторком и петком од 10:00-11:00 h, када је термин одређен само за удомљавање. Овом чину присуствују и ветеринари Јавне ветеринарске станице у Брчком, који сваком новом власнику дају и корисне информације како да се брине о свом новом љубимцу. Са друге стране, позивамо и власнике паса да брину о свом љубимцу и да брину о његовом потомству, с обзиром да је највећи број паса који се нађе на улици продукт неодговорног власништва и недовољне бриге о животињи.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

ЈП „Комунално Брчко“: СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ за сриједу 05.12.2018. године

Radio Brčko

ЈП „Комунално Брчко“: СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ за понедјељак 18.03.2019. године

Radio Brčko

Brčko: Zastoji u isporuci struje na nekoliko lokacija

Radio Brčko