RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Малишани Дневног центра на дружењу са будућим фризерима

Поводом обиљежавања “Дјечије седмице”, Омладински центар “Вермонт” је организовао низ активности за дјецу, кориснике Дневног центра, а једна од тих активности је данашња посјета фризерском кабинету Јавне установе “Пољопривредне и медицинске школе”.

Неколико малишана, корисника Дневног центра данас се дружило са  будућим фризерима који су им правили фризурице, учили их како се користи фризерски алат и раде фризуре. Малишани су имали и посебне жеље, а старији другари – фризери настојали су да им  то испуне и обрадују их, а малишани су уз осмијех гледали и коментарисали свој нови изглед.

„Ова активност за циљ има побољшање социјалне инклузије угрожених и маргинализованих група, те подизање свијести о једнакости међу свим припадницима нашег друштва“, каже Давор Тешић, сарадник у Омладинском центру „Вермонт“ Брчко.

Као и низ пута до сада, ове и сличне активности подржали су млади фризери на челу са Љубицом Митић, професорицом практичне наставе за фризере у Јавној  установи “Пољопривредна и медицинска школа”.

„Као што видите, они раде фризурице, друже се са нама, а ми настојимо да им поклонимо пуну пажњу и учинимо их срећним. Данас су они фризери, а касније ћемо ми њима правити фризурице у складу са њиховим жељама“, каже професорица Митић.

Она додаје да су поводом “Дјечије недеље” за малишане данас, поред фризурица, припремљени балончићи, слаткиши и сокићи.

Ове активности „Вермонта“ подржао је донатор Дневног центра – њемачка развојна агенција.

Омладински центар “Вермонт” је 2014. године отворио Дневни центар за дјецу затечену у скитњи из угрожених и повратничких породица, гдје дјеца улице имају обезбјеђен боравак, игру, јело, забаву и дружење. То је уједно и мјесто на којем дјеца усвајају знање и вјештине који су потребни, не само за образовање, него и за друге животне сегменте као што је социјализовање.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: “Vermont” organizuje niz aktivnosti za djecu Dnevnog centra povodom “Dječije sedmice”

Radio Brčko

U Belgiji počinje vakcinacija djece između pet i 11 godina

Radio Brčko

Brčko: “Vermont” obilježio Svjetski dan autizma

Radio Brčko