InfoKom

Сигурније снабдијевање струјом јужног и западног дијела Дистрикта – положен нови кабловски вод коритом Брке

Чворна трафо станица 35/10 kV у Горњем Рахићу напаја се преко 35 kV подземног вода, који је, због неприступачног и ерозивног терена, умјесто надземним, положен подземним путем. Међутим, у насељу Брод, гдје је директно у корито Брке положен 35 kV кабал, протеклих година евидентирано је неколико оштећења овог кабла, због ерозије земљишта, а посебно у вријеме пораста водостаја ријеке Брке и њеног изливања.

Стога су инжењери из РЈ Електродистрибуција осмислили другачије техничко рјешење од постојећег у виду заштитног бетонског канала са алцатан цијевима за директно полагање у кориту ријеке Брке, кроз који је провучен и сада потпуно заштићен 35 kV кабал за подземни далековод КО Горњи Рахић.

Екипе из Службе за одржавање мреже из састава РЈ Електродистрибуција претходне седмице завршили су радове на изградњи бетонског канала, те ће управо данас бити пуштена електрична енергија кроз нови 35 kV кабловски вод, што купцима из насеља Горњи Рахић, Ограђеновац, Хукељи, Окрајци, Штрепци, Паланка, Бунарић Пешкири, дио насеља Буквик према Гајевима, Вујичићи, Џигуре, Ћосети, Чанде, Горњи и Доњи Зовик, Шаторовићи, Репино Брдо, Прутаче, Маоча, Каравлашка Маоча, Исламовац, и по потреби општине Челић, гарантује уредније и снабдијевање електричном енергијом са минималним прекидима.

Овај значајан пројекат реализован је властитим средствима ЈП “Комунално Брчко”.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button