RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
InfoKom

Супервизор за Брчко посјетио РЈ Електродистрибуција – задовољан набавком мобилних трафостаница

Супервизор за Брчко и први замјеник високог представника у БиХ Мајкл Скенлан посјетио је јуче Радну јединицу Електродистрибуција, која послује у оквиру Јавног предузећа “Комунално Брчко”. Разлог посјете су двије мобилне трафостанице, које је предузеће набавило из средстава гранта Владе Дистрикта, а које су испоручене од стране изабраног добављача (Делинг Тузла), прошле седмице.

Супервизор је изразио велико задовољство због набавке ова два преносна електроенергетска уређаја, који имају примјену у случају ванредних ситуација, или за привремена прикључења индустријских погона. Трафостанице се могу директно прикључити на далековод, а с обзиром на снагу коју посједују, могу да опслужују мања насеља. Ријеч је о мобилним трафостаницама са мобилном платформом и вањским послуживањем од 10(20)/0,4 kV, снаге 1×630 kVA, и ТС 10(20)/0,4 kV, снаге 1×1000 kVA.

Средствима истог гранта, чији је укупан износ 1,5 милиона КМ, предвиђена је реализација још неколико пројеката у центру града, Маочи, Рашљанима, Буквику и Доњем Брезику. Ријеч је о изградњи два кабловска вода 35 kV и 10/20 kV, од чворне трафостанице Брчко I до чворне трафостанице Брчко III и од ЧТС Брчко III до трафостанице Центар 1. Предвиђено је каблирање у дужини од четири километра, вриједности 900.000 КМ. Овиме ће бити ријешено, између осталог, квалитетно напајање електричном енергијом  ЈП “Лука Брчко”, те даљи развој овог јавног предузећа, као и несметано напајање будућих објеката планираних на подручју градског стадиона и базена, односно мултифункционалне градске дворане. Преостали објекти су три стубне трафо станице у Маочи, Рашљанима и Буквику (10/20)/0,4 kV и компактна бетонска трафостаница 10(20)/0,4 kV снаге 400 kVA у насељу Доњи Брезик.

Директор Кемал Атић и шеф РЈ Електродистрибуција Армин Драпић упознали су супервизора да очекују да би комплетан завршетак радова и утрошак гранта требало да буду завршени до краја ове године, с обзиром да је завршена пројектна документација, а у току су поступци набавке потребне опреме. Супервизор је обећао подршку када је ријеч о дијелу припреме документације за инсталацију неколико електроенергетских уређаја, која је у надлежности Владе Брчко дистрикта БиХ.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Jednočasovni zastoj u isporuci struje u Šatorovićima

Radio Brčko

Brčko: Danas zastoji u isporuci struje na više lokacija, od noćas su bez vode Donje i Gornje Dubravice

Radio Brčko

Predstavnici Opštine Lukavac posjetili brčansku Fabriku vode

Sandra Živković