RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
InfoKom

Усвојен План пословања Јавног предузећа „Комунално Брчко“

Фото: Архива

Посланици новог сазива Скупштине Брчко дистрикта Босне и Херцеговине усвојили су синоћ на другој редовној сједници д.о.о. Брчко дистрикт БиХ за 2021. годину.

План рада за ову годину посланицима је изложио Анто Илић, предсједник Управног одбора.

У дискусији након излагања неколико посланика имало је питања, која су се углавном односила на план запошљавања и нову систематизацију радних мјеста у предузећу, чија је израда у току. Било је питања која су се односила и на финансијско пословање предузећа, те опасности од отвореног тржишта електричне енергије и губитке струје у мрежи.

Предузеће је планом пословања предвидјело 47.750.000 КМ прихода, те 47.500.000 КМ расхода. Највећи дио прихода односи се на приходе од продаје електричне енергије.

Скупштина је План пословања усвојила за 21 гласом за и два против, с обзиром да су се у сали у вријеме гласања налазила 23 посланика, од укупно 31 члана Скупштине.

Прије усвајања Плана пословања ЈП „Комунално Брчко“ у Скупштини Брчко дистрикта БиХ, план је крајем прошле пословне године усвојио Управни одбор предузећа.

Раније током засиједања, посланици су разматрали и тачку дневног реда која се односила на повећање основног капитала предузећа, која је такође прихваћена, те су донесене Одлуке о измјени одлуке о оснивању јавног предузећа и Одлука о усвајању измјена Статута ЈП „Комунално Брчко“, која је директна импликација претходне одлуке.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Застоји у испоруци струје у Ћосетима, Џигурама и Брезовом Пољу

Radio Brčko

JP “Komunalno Brčko”: SERVISNE INFORMACIJE za srijedu 16.12.2020. godine

Radio Brčko

ЈП Комунално Брчко: СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ за уторак 29.09.2020. године

Radio Brčko