RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

25. Vidovdanski međunarodni turnir Futsal 2019. osvojila ekipa Dvorac Bejići Usora

Klub malog fudbala Brčko zdravlje uspješno je organizirao 25. Vidovdanski međunarodni turnir Futsal 2019. U 15 dana trajanja turnira u sportskom centru Blatuša na stupilo je 66 ekipa pred blizu 5.000 gledatelja na tribini i vidjeli su 651 gol i dobar futsal.
Utakmice su sudili: Igor Babić, Aleksandar Kapur i Jovan Gvozdić (svi iz Brčkog), te u završnici turnira: Srđan Stevanović i Miloš Mićić (oba iz Beograda). Posljednjeg dana turnira u završnici su igrali: finale pjetlići Poliglota Brčko – FK Lokomotiva 2:1, pioniri Sloboda Tuzla – Srcem za Mirzu 2:1, kadeti MNK Klanac – Auto Škola Lukić 1:5, juniori DS Komerc Doboj – Fer Play 4:2. Uspješnima su uručene nagrade i priznanja na prigodnom ceremonijalu. U polufinalu seniora igrali su: Složna Braća – Futsal Tim Doborovci 4:1 i Kafe Bar Boss – Dvorac Bejić Usora 0:3. U utakmici za treće mjesto seniora: Složna Braća – Kafe Bar Boss Gračanica 0:5.
Finale prava futsal poslastica: Dvorac Bejić Usora – Futsal Tim Doborovci 4:3 (2:1) Suci: Srđan Stevanović i Miloš Mićić (oba Beograd). Ostale utakmice su sudili: Igor Babić, Aleksandar Kapur i Jovan Gvozdenović (svi Brčko). U finalu koje ostaje za pamćenje golove su postigli za šampionsku ekipu koja je obranila prošlogodišnju titulu i drugi put za redom je pobjednik: Dragan Simikić, Danijel Ružić, Cvijetin Pavić i Darko Lazić, a za Futsal Tim Doborovci: Sead Buljubašić, Ibrahim Huseinović i Evedin
Aletić.
DVORAC BEJIĆ USORA: Ružičić, Pavlović, Arnautović, Miljković, Tanasković, Trifunović, Marinković, Simikić, Pavić, Marković, Lazić Aladžić.
FUTSAL TIM DOBOROVCI: Alibegović, Hamidović, Husejnović, Huskanović, Buljubašić, Džindić, Aletić, Mujanović.
Poredak ekipa seniora: 1. Dvorac Bejić Usora, 2. Fucal Tim Doborovci, 3. Kafe bar Boss Gračanica,4. Složna Braća. Ekipama su uručene nagrade i priznanja. Za najuspješnijeg golmana turnira proglašen je Emir Bahor iz ekipe Složna Braća, najefikasniji strijelac je Sead Buljubašić iz ekipe Futsal Tim Doborovci.
Zdravko Vujić, predsjednik Organizacionog odbora turnira je zahvalio svim ekipama na učešću na turniru koji je trajao 15 dana i na kojem je postignuto 650 golova na utakmicama koje su zadovoljile publiku. Možemo tvrditi ono što su kazali igrači, a to je bez obzira na vrućinu da je bilo lijepo i ugodno i da ih možemo vidjeti na 26. Vidovdanskom turniru Futsal 2020. u Brčkom.
Tekst i slike Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Futsal: Počeo 25. Vidovdanski turnir

Radio Brčko

Brčko: Poznati svi polufinalisti na Vidovdanskom turniru

Radio Brčko