RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

“Amazonke” iz Brčkog odigrale dobro ali ipak izgubile utakmicu

ŽRK “Jedinstvo” Brčko znalo je kakve vrijednosti dolaze u goste u redovnom 18. kolu Premijer lige rukometašica BiH, a to je RK Hadžići – Interlogistic drugi na tablici elitne lige, kandidat za prvaka. Zato se ekipa trenera Saše Radovanovića posebno pripremala za ovu utakmicu.

Brčanske „Amazonke“ kako ih od milja zovu su agresivnom igrom otvorile utakmicu. U 10. minuti su povele 6 : 4 i na poluvremenu ovaj period dobile 15 : 14. Imale su do 43. minuta egal 19 : 19. Hadžići vode sa golom dva prednosti i na kraju uzimaju pobjedu 24 : 29. Objektivno gledajući „Amazonke„ su zaslužile bod. Tog mišljenja je i Saša Radovanović, trener domaće ekipe koji kaže: „Čestitam Hadžićma na pobjedi, a svojim igračicama čestitam od srca što su ginule, blistavo igrale i dale sebe na ovoj utakmicu. U prvom dijelu smo imali tri-četiri gola prednosti. Uslijedio je pad koncentracije i gol prdnosti za nas na poluvremenu. Do 55 minute smo bili na egalu. Žalosni smo što nismo ostvarili na dohvat ruke pobjedu. Sada imamo 14 dana pauzu da se rekreativno trenira, zatim slijede pripreme za utakmicu sa ŽRK Mirom u Prijedoru.“

Trenerica Hadžića Alma Hadžović ističe: „Počele smo utakmicu sa grčom, a i sa rovitim igračicama. Brčko ima ekipu koja na svom terenu pokaže dobru igru. Ja im čestitam, a i svojim djevojkama na pobjedi“.

Jelena Lukić, desno krilo Jedinstva kaže: “Gostujuća ekipa je odigrala  fer i korektno, a mi nismo imali sreće kao u prvom poluvremenu. Bila je ovo kvalitetna utakmica. Njihova golmanica je bila nesavladiva. Mi više nemamo resurse da igramo još bolje. Ovo što ostvarujemo je na temeljima ljubavi prema rukometu i klubu“.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Rukomet ŽRK “Jedinstvo” Brčko pobijedilo šampiona “Borca” u Banja Luci, danas igraju KUP RS-a sa “Knežopoljkom”

Radio Brčko

Rukomet žene Premijer liga BiH: ŽRK „Jedinstvo“ Brčko – ŽRK „Knežopoljka Dubica“ 27 : 22

Radio Brčko

Rukomet žene Premijer lige BiH: ŽRK “Jedinstvo” Brčko – ŽRK “Mira” Prijedor 33:28

Radio Brčko