RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Rukomet žene Premijer liga BiH: ŽRK „Jedinstvo“ Brčko – ŽRK „Knežopoljka Dubica“ 27 : 22

Rukomet žene Premijer liga BiH: ŽRK „Jedinstvo“ Brčko – ŽRK „Knežopoljka Dubica“ 27 : 22

U 12. kolu Premijer ženske rukometne lige BiH u dvorani Ekonomske škole igrale su ekipe „Jedinstva“ i „Knežopoljke“. Na utakmici je bila igra iskusnih domaćih i mladih i poletnih gošći. „Jedinstvo“ je izborilo petu pobjedu sa pet golova prednosti. Sanja Katić, igračica i trenerica „Jedinstva“ je ovako doživjela utakmicu: „Ovakvu utakmicu sam i očekivala, jer sam u KUP-u vidjela „Knežopoljku“. To su mlade djevojčice, dobro spremljene. Ne mogu, a da ne spomenem sudački faktor u negativnom smislu. Kada smo imale veću prednost poletne gošće su nas stizale i na gol razlike. Naša pobjeda je zaslužena jer smo bile iskusnije od protivnika.“Pred utakmicu 13. kola sa znatno boljom ekipom Grude vidjeli smo i snimili „Jedinstvo“ u marljivom radu na treningu.“

Dočekujemo u subotu drugu na tablici lige Grude. Očekujemo dobru utakmicu, jer mi volimo igrati protiv jačih ekipa zbog kvalitetnijeg i boljeg rukometa. Radujemo se ovoj utakmici i ako su Grude pojačane pa su bolje od nas, ali vrijedi se potruditi i pokušati iznenaditi goste“, kaže Sanja Katić. Na utakmici sa „Knežopoljkom“ su igrale i golove za „Jedinstvo“ postigle: Marijana Sorak 10, Sanja Katić 6, Samra Rendić 2, Jelena Lukić 2, Damljana Bošnjak 2, Ajla Alikadić 5, Katarija Petrović, Ivana Nedić, Milica Đurić, Jovana Pekić, Ivana Vujić, Zenaida Avdić, Gordana Erić. Trener Saša Radovanović.

Tekst i foto: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Најслабији учинак Брчака у седмом колу елитне лиге бх-одбојке

Admir Kadrić

У 15-ом колу елитне лиге бх-одбојке – двије побједе и један пораз

Admir Kadrić

Исти термини за премијерлигаше у одбојци

Radio Brčko