RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiHSport

Amel Tuka osvojio srebrnu medalju na Svjetskom atletskom prvenstvu

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi. Sjajnom utrkom u sinošnjem finalu bio je drugi u utrci na 800 metara i tako osvojio novu medalju za našu državu nakon uspjeha iz 2015. godine.

Prvak svijeta je Amerikanac Donnovan Brazer s vremenom 1:42:34, dok je Tuka istrčao najbolje vrijeme ove sezone 1:43:37. Ipak, to je bilo dovoljno za srebro i najveći uspjeh bh. atletike i sporta u historiji.

Bronza je pripala Kenijcu Fergusonu Cheruiyotu Rotichu s vremenom 1:43,82, a vrijedi istaći da je ovo bila najbrža trka na 800 metara ikad istrčana na svjetskim prvenstvima.

Konkurencija u finalnoj utrci bili su mu još Bryce Hoppel (SAD), Adrian Ben (Španija), Wesley Vazquez (Porto Riko), Marco Arop (Kanada) i Clayton Murphy (SAD).

Podsjetimo, Tuka je na Svjetskom prvenstvu u Pekingu 2015. godine osvojio bronzu.

Foto: aa.com.tr

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Članovi “Mamba” osvojili drugo mjesto na takmičenju u Novom Sadu

Radio Brčko

ŽRK „Jedinstvo“ Brčko osvojio srebrene medalje

Radio Brčko