RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Atletičari AK “Sloboda Tehnograd” nastupaju na takmičenjima u Sivasu i Brnu

Tokom predstojećeg vikenda mladi atletičari Atletskog kluba ‘Sloboda Tehnograd’ nastupaju na evropskoj sceni gdje će odmjeriti snage sa najkvalitetnijim atletičarima starog kontinenta.

Mlađi junior Bakir Musić, jedan od najtrofejnijih atletičara ovog kluba, otputovao je u Tursku, gdje će u gradu Sivasu učestvovati na Balkanskom prvenstvu ‘U18’, za mlađe juniore.

Bakir Musić je ove godine učestvovao i na Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u Mariboru, gdje je i istrčao normu za Balkanijadu u Turskoj.

Bosanskohercegovačku reprezentaciju u Turskoj sačinjava ukupno pet takmičara, selektor i dva trenera. Bakir Musić takmiči se u disciplini 400 metara.

Jedan od najmlađih i najuspješnijih takmičara AK Sloboda Tehnograd Nikola Pavljašević otputovao je u pratnji trenera Jasmina Gavranovića u Brno (Češka) gdje će nastupiti na ‘European Kid's athletics games’.

Nikola Pavljašević je višestruki prvak BiH u mlađim uzrasnim kategorijama na srednjim prugama.

Na takmičenju u Brnu nastupit će više od 2.200 takmičara, a Nikola Pavljašević takmiči se u disciplini 1.500 m, sa takmičarima iz petnaestak zemalja, saopćeno je iz AK Sloboda Tehnograd.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!