RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Srđan Blažić: Očekujem da rebalans budžeta Brčko distrikta bude spreman za sjednicu Skupštine u srijedu

Rebalans budžeta Distrikta u iznosu od 10,5 miliona maraka, zastupnici će razmatrati na prvoj narednoj sjednici brčanske Skupštine koja će, najvjerovatnije, biti održana iduće srijede. Komisija za budžet tokom ove sedmice intenzivirala je svoj rad analizirajući predloženi rebalans koji je prošao fazu prijedloga od strane Vlade, kao i proceduru prvog čitanja te javnu raspravu.

„Vrijeme do konačnog usvajanja koristimo kako bismo, sa značajnim budžetskim korisnicima, obavili još jedan krug konsultacija oko neophodnih sredstava za njihov rad. Ovo je veoma važno s obzirom da se generalno, u odnosu na prvobitni prijedlog, značajan dio novca  treba preusmjeriti, da bi se ispunile sve zakonom predviđene obaveze, što uključuje i štete prouzrokovane od afričke svinjske kuge“, rekao je predsjednik komisije SNSD-ov zastupnik Srđan Blažić.

Inače, pred komisijom se našao veliki broj zahtjeva za preusmjeravanje sredstava koja se rebalansiraju.

„Više od 200 zahtjeva smo zaprimili i kod njihove analize istinski ćemo nastojati na većinu njih pozitivno odgovoriti, odnosno ih uvrstiti u sam rebalans. Mislim da je komisija učinila maksimum kako bi rebalans bio što kvalitetnije urađen i spreman za usvajanje“, kazao je Blažić.

Kad je riječ o terminu usvajanja, Blažić vjeruje da će se to desiti već naredne srijede.

„Očekujem da sjednica Skupštine bude zakazana šestog septembra, a do tada ima dovoljno vremena da predložene izmjene, koje Komisija prihvata, tehnički uobliče u Direkciji za finansije, odnosno sve bude spremno za usvajanje u narednih nekoliko dana“, zaključio je Srđan Blažić zastupnik SNSD-a i predsjednik Komisije za budžet brčanske Skupštine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!