RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Atletski klub “Cross” u Banjaluci osvojio devet medalja

Dvije Atletske manifestacije održane su u Banja Luci na kojima je nastupilo 12 članova Atletskog kluba CROSS iz Brčkog. Na Prvenstvu Republike Srpske u atletici za starije juniore i Atletski miting “Banja Luka 21” organizator je AK BORAC Banja Luka. Nastupilo je 26 klubova iz BiH.

Takmičari AK CROSS iz Brčkog u veoma jakoj konkurenciji su ostvarili zapažene rezultate na svoje i zadovoljstvo svojih trenera i roditelja u svim  atletskim disciplina u kojima su nastupili, a to su sprinterske, trkačke srednje i duge pruge kao i u bacačkim disciplinama.

Rezultati:

Kristina Trkulja:

  1. mjesto bacanje koplja

Danis Avdić:

  1. mjesto 100 m prvenstvo RS
  2. mjesto 400 m prvenstvo RS

2. mjesto 400 m miting “Banja Luka 21”

Armin Begović:

  1. mjesto 800 m prvenstvo RS
  2. mjesto 800 m miting “Banja Luka 21”

Milka Kojić

3.mjesto 3000 m prvenstvo RS

Đorđe Simikić

  1. mjesto bacanje koplja prvenstvo RS

Dajana Mijatović

  1. mjesto 400 m prvenstvo RS

U Brčko su se vratili sa dvije zlatne, tri srebrene i četiri brončane medalje. Ukupno devet medalja.

Stjepan Bogutovac

Snimci: AK Cross Brčko

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Држављанима Србије омогућено бесплатно паркирање у Бањалуци

Radio Brčko

Banjaluka: Na željezničkoj stanici zatečena 32 migranta

Radio Brčko

Превозници из РС-а данас одржавају мирне протесте у Бањалуци

Radio Brčko