RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Kvalifikacioni turnir „BULL VUP“ 2021. na Stadionu „Obilić“ u Krepšiću

Omladinski centar „VERMONT“ Brčko i BAAP GOOL organizirali su Kvalifikacioni turnir „BULL VUP 2021.“ na Stadionu „Obilić“ u Krepšiću. Turnir je trajao dva dana po, za igru, idealnom vremenu i dobro pripremljenom terenu.

Direktor Omladinskog centra „Vermont“ Brčko, gospodin Damir Radenković ističe: „Ovo je deveti puta kako se organizira turnir na području Brčko distrikta BiH. Ponosni smo što smo u dva dana na travnjaku u Krepšiću vidjeli 50 ekipa mladih talentiranih igrača iz Srbije i Bosne i Hercegovine, njih 750. Ekipe su bile podijeljene u starosne skupine: 2009.,2010., 2011. i 2012. godište. Vidjeli smo prave majstore koji znaju i žonglirati s loptom, postizati efektne golove, driblati, braniti … Ovo su turniri koji se održavaju po regijama. Najuspješniji su izborili nastup na Trofeju šampiona koji će se održati u Modriči, Šamcu i Brčko distriktu BiH. To će biti kvalifikacije za Europsko prvenstvo klubova desetu godinu u austrijskom glavnom gradu Beču. U ova tri grada kod nas će prodefilirati u osmom mjesecu ove godine oko 1.500 mladih igrača.“

Cijenimo da će u Modriči, Šamcu i Brčkom biti jednako ugodno i dobro pripremljeno kao što je to bilo u Krepšiću.

Saznali smo da je na ovom turniru u Krepšiću u konkurenciji 2.011 godištu blistala ekipa Ilićke 01 kojoj je pripalo prvo mjesto, za najboljeg igrača ovog godišta proglašen je Momčilo Radovanović igrač Ilićke 01, a trener je Dalibor Rosić.

Mladi igrači Ilićke 01 u godištu 2012. su bili četvrti, kao i u 2009. godištu, a u 2010. godištu su završili kao peti.

Teskt: Stjepan Bogutovac

Fotografije organizatora

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: 30 година од страдања мјештана Крепшића и Вучиловца

Vladimir Matijević

Брчко: Служен парастос у Крепшићу и Вучиловцу

Vladimir Matijević

Крепшић: Неки мјештани не добијају довољно хране и воде

Radio Brčko