RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
RegionSport

Azra Dedić prvakinja Evrope

Bišćanka Azra Dedić prvakinja je Evrope u ID judou. Članica Judo kluba “Una“ zasjenila je izuzetnu konkurenciju na Evropskom šampionatu u njemačkom Kelnu i došla do još jednog životnog podviga.

Popevši se na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja u konkurenciji do 70 kilograma, nadmašila je i prošlogodišnju bronzu sa svjetskog takmičenja.

-Ne mogu vam opisati koliko smo uvijek ponosni na našu Azru, a pogotovo na njene vrhunske rezultate. Mi smo mislili da je uspjeh i sam nastup na ovakvom takmičenju, ali Azra se u Bihać ne vraća bez odličja i priznanja. Svima nam je pokazala kako se bori za domovinu. Zaista nam treba biti primjer i motivacija, ona je pravi životni pobjednik – istakao je u kratkom javljanju iz Njemačke trener Fikret Bečić.

Azra Dedić je inače prva zaposlena osoba s Down-sindromom u Bosni i Hercegovini. Dvadesetpetogodišnjakinja iz Bihaća na osnovu vrhunskih dosadašnjih rezultata zaslužila je i majstorsko zvanje u borilačkim vještinama, koje je potvrdila na Ljetnom kampu Judo saveza Federacije Bosne i Hercegovine.

Fena (Foto: Fena /Judo Klub Una)

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Na Balkanskom judo prvenstvu za seniore Samardžić i Miletić zlatni, ukupno 15 medalja za BiH

Radio Brčko

Cerić na startu Svjetskog prvenstva u Dohi protiv predstavnice Turske

Radio Brčko