RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Na Balkanskom judo prvenstvu za seniore Samardžić i Miletić zlatni, ukupno 15 medalja za BiH

Judo tim Bosne i Hercegovine osvojio je prvo mjesto na Balkanskom prvenstvu održanom proteklog vikenda u Bugarskoj.

Predstavnici BiH ostvarili su pobjede nad svim ekipama maksimalnim rezultatom 4:0, a u finalnom bloku porazili su ekipe Turske i Crne Gore.

Ukupno je osvojeno 15 medalja, od čega dvije zlatne, tri srebrene i 10 bronzanih.

Zlatne medalje osvojili su Aleksandra Samardžić u kategoriji do 70 kilograma, i Toni Miletić u kategoriji do 90 kilograma. Srebreni su bili Anđela Samardžić u kategoriji do 57 kilograma, Božidar Vučurević u kategoriji do 81 kilogram i Sofija Pajić u kategoriji do 70 kilograma. Bronzane medalje osvojili su Marko Rosuljaš -60kg, Milkica Đurić -48kg, Andrea Simović +78kg,  Borjana Marjanac +78kg, Sandra Popović -52kg, Vuk Divljan -73kg, Džejla Kožljak -63kg, Ognjen Gazdić -100kg, Lana Lubura -78kg i Patrik Savić +100kg.

Osim odličnih rezultata bh. judoka na Balkanskom prvenstvu, na istovremeno održanom kongresu Balkanske judo asocijacije (BJA) za predsjednika u četverogodišnjem mandatu izabran je prof. dr. Branislav Crnogorac, predsjednik Judo saveza BiH i selektor reprezentacije BiH, saopćeno je iz Judo saveza BiH.

„Ponosan sam što je moja malenkost izabrana u konkurenciji pored proslavljenog judo reprezentativca i bivšeg prvaka svijeta Dragomira Bećanovića iz Crne Gore. Glasanje je provedeno u tajnosti uz poštivanje demokratskih procedura, a nakon izbora imao sam čast kao novi predsjednik govoriti u ime BJA i otvoriti ovo natjecanje“, kazao je Crnogorac.

Judo savez BiH nastavlja sa sjajnim rezultatima i aktivnostima, pa se uveliko vrše pripreme za predstojeće Svjetsko judo prvenstvo za kadete koje će biti održano u našoj zemlji u augustu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Cerić na startu Svjetskog prvenstva u Dohi protiv predstavnice Turske

Radio Brčko

Azra Dedić prvakinja Evrope

Radio Brčko