RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiHSport

BiH: Lana Pudar u polufinalu Svjetskog prvenstva u disciplini 200 metara leptir

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar izborila je plasman u polufinale Svjetskog prvenstva u velikom bazenu u disciplini 200 metara leptir.

Pudar je nastupila u trećoj kvalifikacijskoj grupi te je ostvarila vrijeme 2:10,20, što je bilo dovoljno za četvrto mjesto u njenoj grupi. Mostarska plivačica je ukupno gledano imala 12. vrijeme kvalifikacija.

Polufinale u disciplini 200 metara leptir je na rasporedu večeras u 19:18 sati, dok je finale zakazano za srijedu, 22. lipnja, u 18:02 sati.

Pudar je na Svjetskom prvenstvu već nastupala u disciplini 100 metara leptir te je zauzela osmo mjesto.

U Budimpešti će imati i nastup u disciplini 50 metara leptir.

Izvor: Fena

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.