InfoKom

JP “Komunalno Brčko”: Nabavljen uređaj za makro i mikro lociranje kvarova na podzemnim kablovskim vodovima

Radna jedinica Elektrodistribucija Javnog preduzeća Komunalno Brčko provela je nabavku trenutno najsavremenijeg prenosnog uređaja za mikro i makro lociranje kvarova na podzemnim distributivnim kablovskim vodovima.

„Prilikom isporuke, predstavnik dobavljača proveo je obuku za korištenje ovog instrumenta za radnike RJ Elektrodistribucija. Na ovaj način stvorena je mogućnost brzog pristupanja otkrivanju i otklanjanju kvarova na podzemnim distributivnim kablovskim vodovima naponskog nivoa od 0,4 kV do 35 kV, bez potrebe za angažovanjem usluge trećih lica“, kažu u RJ Elektrodistribucija.

Kod kvarova na podzemnim elektroenergetskim kablovskim vodovima, a naročito kod radijalnih kablovskih vodova gdje ne postoji mogućnost alternativnog napajanja krajnjih kupaca, jako je bitno da se kvar otkrije i otkloni u što kraćem vremenskom periodu, da bi beznaponsko stanje trajalo što kraće, odnosno da bi se u što kraćem vremenskom periodu uspostavilo normalno funkcionisanje elektrodistributivne mreže.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

Back to top button