RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

BiH u najužem izboru za dobijanje organizacije Svjetskog kadetskog taekwondo prvenstva

Taekwondo savez Bosne i Hercegovine primio je informaciju da je naša država u najužem izboru za dobijanje organizacije Svjetskog taekwondo prvenstva za kadete 2023. godine.

Grad domaćin bio bi Sarajevo, saopćeno je iz Taekwondo saveza BiH.

– Naša organizacija dva evropska prvenstva 2020. i 2021. godine, kao i odlični sportski rezultati, doprinijeli su odličnom rejtingu saveza u evropskim i svjetskim okvirima, kao i same mogućnosti prijave za ovako značajno takmičenje – istaknuo je član Predsjedništva Taekwondo saveza BiH Samir Šarić.

U najužem izboru za domaćinstvo nalaze se Bosna i Hercegovina i Meksiko, a konačna odluka o domaćinstvu bit će donesena 28. januara. Nakon prezentacije obje države pristupit će se glasanju.

– Taekwondo savez BiH je u posljednjih nekoliko godina pokazao kvalitetu rada, organizovali smo jedno od najuspješnijih takmičenja 2020. godine u trenucima najveće pandemije, a protekle godine organizovali smo tri takmičenja na kojima je bilo prisutno 1.500 gostiju, od čega skoro 1.000 takmičara. Osvajali smo medalje na evropskim prvenstvima u svim kategorijama, a naš Nedžad Husić je najuspješniji bh. olimpijac nakon osvajanja petog mjesta u Tokiju. Radimo na poboljšanju svih aspekata, pokrenuli smo edukaciju trenera, kao i izgradnju nacionalnog taekwondo centra – dodao je Šarić.

Sve ovo doprinijelo je do toga da se Taekwondo savez BiH pozicionirao na svjetsku mapu kao jedan od najorganizovanijih, zbog čega se čelnici ovog sporta u BiH nadaju da će dobiti organizaciju još jednog velikog takmičenja na kojem bi dokazali da mogu još više, navodi se u saopćenju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Taekwondoista Nedžad Husić najbolji sportista BiH u 2021. godini

Radio Brčko

Tri zlatne medalje za BiH prvog dana takmičenja ‘Taekwondo Multi European games’

Radio Brčko