RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Taekwondoista Nedžad Husić najbolji sportista BiH u 2021. godini

Taekwondoista Nedžad Husić proglašen je najboljim sportistom u 2021. godini na koju je sinoć u Sarajevu organizirao Olimpijski komitet BiH.

Izbor sportiste 2021. godine održan je u prisustvu najeminentnijih osoba bh. sporta, ambasadora te mnogih drugih zvanica.

Predsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine Marijan Kvesić je sublimirao dosadašnje događaje.

– Olimpijski odbor BiH ne može sam promijeniti odnos prema sportu. Dobri primjeri ne smiju biti izuzeci, trebaju postati pravila ponašanja, jer jedino svi, kada smo zajedno, možemo promijeniti potrebiti odnos prema sportu. Ovo je prilika da zahvalimo sportašima, trenerima, sportskim savezima, ljudima dobrog srca – kazao je.

Husić je zahvalio OK BiH na dodijeljenom priznanju.

– Velika je čast i zadovoljstvo biti proglašen najboljim sportistom u 2021. godini. To je san svakog sportiste, a posebno u ovoj godini koja je za sve sportiste bila teška godina. Hvala svima koji me podržavaju na ovom plemenitom putu – kazao je.

Husić je zahvalio i treneru i ocu Harisu Husiću, koji je ujedno i dobitnik nagrade za najuspješnijeg trenera 2021. godine.

Husićeva sportska karijera otpočela je 2004. godine, a krase je vrhunski rezultati poput 5. mjesta na Olimpijskim igrama „Tokyo 2020“, koji je ujedno do sada i najbolji rezultat Bosne i Hercegovine na Olimpijskim igrama, potom 1. mjesto na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Tallinnu, 1. mjesto na Evropskim kvalifikacijama za Olimpijske igre u Sofiji, i 2. mjesto na Evropskom prvenstvu za seniore također u Sofiji.

Za najbolju sportistkinju u seniorskoj konkurenciji, i također za nagradu ambasadora sporta, izabrana je košarkašica Jonquel Jones.

U kategoriji juniora, plivačica Lana Pudar je izabrana za najbolju mladu sportistkinju, dok je najbolji mladi sportista u 2021. godini Marko Maksimović, saopćeno je iz OKBiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Za 10 najskupljih automobila koji su uvezeni u BiH izdvojeno više od 2,5 milijuna KM

Radio Brčko

BiH dobija još jedan granični prijelaz prema Hrvatskoj

Radio Brčko

Istraživanje Valicon-a: Čak 39 posto građana ne planira se vakcinisati protiv koronavirusa

Radio Brčko