RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Bogojavljenski krst veteranima FK”Omladinac” Potočari

Organizator 11. Bogojavljenskog turnira u malom fudbalu Brčko 2020. je Udruženje sportskih veterana Sandići-Brčko. U sportskoj i prijateljskoj atmosferi turnir je odigran u sportskoj dvorani brčanske Gimnazije. Završni dio je održan u restoranu Dvor Tesla uz prijateljsku večeru i podjelu priznanja i poklona. Turnir uz učešće šest ekipa je igran u dvije grupe.

Učesnike i publiku je blagoslovio Dragan Jezdić, protojerej stavrofor koji je između ostalog rekao: „Dobro došli u naše Brčko. Mi vas primamo toplog srca. Dobro došli kao sportisti, ali prije svega kao naši prijatelji. Gospod Bog neka nam svima pomogne. Danas opravdajmo lijepom igrom i dobrim sportom. Bog vas blagoslovio“.

Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH, na otvaranju turnira je naglasio: „Poštovani oče Dragan, dragi posjetioci, zadovoljstvo mi je da vas po četvrti put ja u svoje ime i u ime Vlade Brčko distrikta pozdravim na ovom tradicionalnom turniru. Ovom jedanaestom, solidna tradicija koja će trajati dugo. Želim da se zahvalim organizatoru koji istrajava u organizaciji turnira. Mislim da je najveća vrijednost ovog turnira što kontakti između ljudi traju cijelu godinu. Želim svima mnogo sportske sreće.“ U Restoranu Dvor Tesla proglašen je poredak ekipa:

  1. Veterani FK „Omladinac“ POTOČARI
  2. SD „AKADEMAC VMA“ Beograd
  3. Veterani FK „Mladost“ LOZNICA
  4. Veterani „Rekreativac“ Brčko
  5. USV „Sandići-Brčko 2009“
  6. ADA Beograd
  7. Fer plej ekipa:REKREATIVCI Brčko

Bogojavljenski krst pripao je  ekipi veterana FK „ Omladinac“ Potočari. Od pojedinaca proglašeni su:

  1. Najbolji igrač: prof dr Dalibor Stevanović, „AKADEMAC VMA“ Beograd
  2. Najbolji strijelac: RADAN GAJIĆ, ekipa „Omladinac“ Potočari
  3. Najbolji golman: ŽELJKO PAJIĆ , FK „Mladost“ Loznica

Tekst i slike Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.