RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

OK Mladost iz Ljubljane otputovala na Korziku

OK MLADOST Brčko je u subotu odigrala utakmicu redovnog kola Srednjoeuropske MEVZA lige u Ljubljani sa ekipom ACH Ljubljana koja je kao što se i očekivalo bila favorit i pobijedila 3 : 1. Po setovima: 25 : 13, 23 : 25, 25 :22 i 25 : 20. ACH Ljubljana je i dalje prva sa 30, a Mladost je osma sa sedam bodova. Pred polazak na ovu utakmicu trener Mladosti Branko Mišić je za naš radio izjavio:

„Ova utakmica može da nam donese dosta dobroga. ACH Ljubljana je jedna od najboljih ekipa u regionu. To su pokazali na utakmici kada su pobijedili u Ligi šampiona prvaka Rusije. Zato protiv njih nemamo što puno da tražimo, ali nam je motiv više da možemo da riskiramo, da igramo agresivno bez obzira na rezultat. Može ovo da bude lijepa uvertira za utakmicu na Korzici protiv Ajacco tima“.

To se i dogodilo osvojili su drugi, a u ostala dva bili blicu. Vidjela je Mladost svoju vrijednost pred utakmicu osmine finala CEV CUP-a da može dobro odigrati u utorak na Korzici u Francuskoj sa odbojkašima AJACCO u 20 sati.

Slike sa trening utakmice sa HOK Domaljevac.

Tekst i slike Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.