RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Bokseri u ringu za Dan Brčko distrikta

U dvorani Ekonomske škole u Brčkom je u povodu 21. obljetnice Brčko distrikta BiH održan je nastup boksača. Očekivane su bile borbe Reprezentacije BiH i Makedonije. Milenko Tomić, predsjednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH ističe: „Ovo je redovna manifestacija boksera povodom Dana Brčko distrikta BiH. Tradicija od 2014. Za ovu 21. godišnjicu smo dogovorili meč reprezentacija BiH i Makedonije. Naši gosti nisu imali valjane zdravstvene dokumente za ulazak u BiH pa su se morali vratiti. Zato će nastupiti ekipe boksera brčanskog Jedinstva i područja okolnih klubova. Održati će se osam mečeva u kategoriji od 56 do 81 kg“.

Mečevi su bili zanimljivi, a pratili su ih ljubitelji boksa putem direktnog prijenosa HIT televizije Brčko. Rezultati pojedinačni: Vranješ – Spasojević 0 : 3, Bovan – Šorda 3 : 0, Tomović – N. Selimović 2 : 1, Cvijetin Vujanović – Arnel Hučić 1 : 2, Veljović – Zečević 2 : 1, Filip Stakić – Teofilović 1 : 2, Panić – Jerković 0 : 3 i Mićić – R. Selimović 0 : 3. Predstavnici BK Jedinstvo Filip Stakić i Cvijetin Vujanović su dobro odradili svoje mečeve. Cvijetin Vujanović je za Radio Brčko rekao: „ Bila je ovo sa Hučićem izjednačena borba u kojoj su nijanse odlučivale da pobjeda ode na stranu reprezentativca. Dao sam maksimum od sebe i zadovoljan sam. Boks treniram pet godina odradio sam 27 mečeva, bilo pobjeda poraza i remija. Odličan sam učenik brčanske Gimnazije.“

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.