ArhivaBrčkoMagazinSport

Борба са штуком од 4100 грама трајала 7 минута

Ријека Сава је увијек обиловала крупним примјерцима риба, па и штука. Међутим, мало је спортских риболоваца који се могу похвалити добрим уловом у овој години која је карактеристична по врло високом водостају,честим осцилацијама и слабом улову. Једног од ријетких сретника срели смо на улици док се враћао са уловљеном штуком.

Марио Мендеш,спортски риболовац коме Сава куца под ребрима, без много узбуђења прича да је штука-капиталац (4100 гр) уловљена на живог кедера савског, штап 240 цм, најлон 0,27 мм, на усидрену балерину… Штука је уловљена са обале, а борба је трајала 7-8 минута. – Пошто сам имао кратак мередов морао сам је рукама извући на обалу,- каже Мендеш. Није хтио да спомиње све своје трофеје од ранијих година и данашнји улов не сматра трофејним.

– Далеко је то од трофејног примјерка али је јако драга риба из тог разлога што је ова сезона стварно критична била што се водостаја тиче па је ово солидан узорак,- каже Марио откривајући да му је ово био тек други излазак на ријеку у овогодишњој сезони.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Jedan komentar

Back to top button