RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
ArhivaBrčkoMagazinSport

Biciklistički maraton iz Brčkog kroz Hrvatsku,Srbiju,Bosnu…

Četvrti biciklistički maraton pod nazivom „KRUG PRIJATELJSTVA – MEĐUNARODNI BICIKLISITČKI MARATON DRINSKO-SAVSKOM REGIJOM“ kreće iz Brčkog sutra u 9 časova ispred fontane u centru grada.

Manifestacija je zamišljena kao četvorodnevni biciklističko-turističko-rekreativni maraton na relaciji Brčko-Ilok-Sremska Mitrovica- Šabac-Loznica-Ugljevik-Brčko u kojoj će učesnici proći kroz sve opštine regiona Drina-Sava. Jedan od ciljeva maratona je promocija turističke ponude istočne Hrvatske,zapadne Srbije i sjeveroistočne BiH,podsticanje ekonomskog razvoja kroz korištenje smještajnih kapaciteta i lokalnih proizvoda u ruralnim sredinama…

Pod pokroviteljstvom Stalne radne grupe za ruralni razvoj Jugoistočne Evrope maraton organizuje Biciklistički klub „Sveti Nikolaj“ Brčko distrikt BiH.

Organizatori očekuju da će na stazi od 400 km učestvovati najmanje stotinu biciklista, neki parcijalno a mnogi u cijelopj dužini maratona.

Prijavljivanje zainteresovanih za učešće u maratonu teče još danas a na adrese: bksvnikolaj@gmail.com ili na telefon +387 65 994 069.

Organizatori su ponudili i adresu FB stranice: https://www.facebook.com/krug.prijateljstva.bksvnikolaj na kojoj zainteresovani mogu pratiti sve aktivnosti oko organizacije maratona…

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Turistički radnici u HNK zadovoljni predsezonom

Radio Brčko

FBiH: U aprilu više od 110 hiljada turista, 14,3 posto više nego u aprilu lani

Radio Brčko

U novembru u BiH 96,3 hiljade turista, 12,2 posto više nego u novembru 2018.

Radio Brčko