RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Brčanske “Princeze” 14. put osvojile KUP BiH

U dvorani brčanske Gimnazije 500 gledatelja je aplauzom dočekalo aktere velikog finala KUP-a OS BiH u Brčkom. Oba kluba su u utakmicu ušla sa jednim ciljem da pobjede. Brčanska ekipa je u igru ušla dobro pripremljena i ako su u ligi odradile brojne treninge i utakmice ovo finale je bila kruna kompletnih aktivnosti. Protiv protivnika dostojnog respekta odlično otvaranje utakmice ekipe koju vodi trio Radmila Marković, Sandra Mitrović i Ajla Omerhodžić koja je i aktivna igračica. Sva tri seta su riješena za 72 minute aktivne igre. Suci su bili: Nikola Kozić iz Ljubinja, Adnan Abadžija iz Ilijaša, delegat Željko Kerović iz Lopara, linijski suci: Vanja Borojević i Zoran Avramović.

Tada je u dvorani počela ceremonija svečanog proglašenja pobjednica KUP-a OS BiH. Srebrene medalje je Banjalučankama uručila Radmila Marković, koja je ranije trenirala tu ekipu. Za najbolju igračicu finala je proglašena Jovana Biberdžić iz domaće ekipe uz prigodnu nagradu. Zlatne medalje pobjedničkoj ekipi je uručio gospodin Siniša Milić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta. Pobjednički pokal je gospodin Adnan Talić, generalni sekretar OS BiH predao je Ajli Omerhodžić, kapetanici pobjedničkog tima.

Izjave: „Za protivnika smo imali ekipu koju smo tri puta u posljednjim utakmicama pobjeđivali i ako su se pojačali. Mi smo bili ta ekipa koja je igru vodila i dovela do željenog cilja i podignutog pehara i to sa zlatnim medaljama oko vrata. Ja sam 16 godina u klubu i sačuvale smo renome kluba dobrim radom i vjerujem da je ova naša ekipa najbolja u BiH“, sa peharom u rukama kazala je Ajla Omerhodžić, kapetanica ekipe.

Stručni žiri je Jovanu Bibardžić proglasio za najbolju igračicu finala koja je kazala: „Izborili pobjedu čistu 3 : 0. Osvojile smo titulu. Zahvalna sam na meni uručenoj pojedinačnoj nagradi. Zaslužile smo bez obzira na našu mladost“.

Duška Kenjalo je uz Jovanu u liga takmičenju pri vrhu tablice najbolje poenterke lige u sezoni. „Zadovoljstvo je moje i cijelog tima i odigrano blistavo ovo finale, time potvrdile kvalitetu koji imamo i visoko digli ovaj 14 pehar OS BiH sada našeg kluba“.

Radmila Marković, glavna trenerica kluba ističe: „Ova naša pobjeda je zaslužena. Odigrale smo jako dobro utakmicu. Ovo nam je 14. trofej KUP-a BiH, a drugi trofej u sezoni uz osvojeni KUP OS RS-a. Težak smo put prošli da bi do titule došli, jako smo dobro servirale. Zahvalna sam navijačima koji su nas bodrili“.

Gospodin Davor Gambiroža trener „Banjaluka Volley“ naglašava: „Ekipa iz Brčkog je odigrala bolje od nas. Njihovi servisi su diktirali ritam igre. Mi smo imali mnoštvo grešaka. Bila je ovo glatka pobjeda „Bimal-Jedinstva”.

Za ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ su ovaj trijumf ostvarile i trofej osvojile: Ana Terzić, Jovana Biberdžić, Duška Kenjalo, Irena Vukoja, Isidora Savić, Sara Glibić, Ajla Omerhodžić, Nikolina Albijanić, Ivana Stevanović, Manuela Dragović, Anja Ristić, Ilijana Kojić, Irna Dedić, Tatjana Lukić. Treneri: Radmila Marković, Sandra Mitrović i Ajla Omerhodžić.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.