RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Brčanske princeze izborile finale

Ženski odbojkaški klub Bimal-Jedinstvo Brčko, popularne Brčanske princeze su drugom pobjedom u polufinalu Odbojkaškog KUP-a BiH izborio plasman u finale. Bimal-Jedinstvo je u prvoj utakmici pobijedio Slobodu u Tuzli 3:1, a jučer (utorak16. 02.2021.) u drugoj glatko 3:0 za 60 minuta aktivne igre. Po setovima: 25:14, 25:14 i 25:9. Ono što glavni trener kluba Smail Pezerović utkao u ekipi je da nikoga ne podcijene nego da svakog protivnika poštuju i s njim igraju kao sebi ravnim. Tako je bilo i na ovoj utakmici. Slobodno možemo reći da je ovo kompaktna ekipa poslije odrađenog vremena izolacije. Kako je odbojka kolektivna igra sve su zaslužile riječi hvale za prikazano u dvorani Magnet. To su Elena Babić, Jovana Biberdžić, Duška Kenjalo, Ivana Radović, Irena Vukoja, Žana Dragutinović, Sara Glibić, Ajla Hadžić, Manuela Dragović, Milica Mitrović, Katarina Popović, te glavni trener Smail Pezerović i trenerica Ajla Sinanović, te uprava kluba koja čeka na zid dvorane postavi 12-tu zastavu za osvojenu titulu pobjednica KUP-a.

Žana Dragutinović, kapetanica je izjavila: „Čestitam ekipi iz Tuzle pogotovu na igri u Tuzli gdje su nam uzele set, a mi smo slavile pobjedu 3:1. Ovdje smo ušle ozbiljnije u utakmicu. Ispoštovale smo dogovor o igri. Vraćamo se pravom našem ritmu što je dobro jer nas čekaju utakmice u prvenstvu i finale u KUP-u. Danas je ovo bila ona naša igra koju smo komponirale uz sjajan blok i servis.“ Glavni trener Smail Pezerović ističe: „Ovo je ono što smo očekivali. Znali smo da nas ekipa iz Tuzle ne može da pobijedi u ovoj uzvratnoj utakmici. Željeli smo i ostvarili plasman u finale, a sada poslije dvije godine želimo pobjednički pehar, a time i 12-tu našu titulu pobjednika KUP-a.“

Armin Dervišević, trener OK Slobode: „Mi smo zadovoljni plasmanom među četiri ekipe u KUP-u BiH. Na ovoj utakmici je „Bimal-Jedinstvo“ bilo nadmoćno. U prvoj utakmici smo uspjeli pružiti određeni otpor i osvojili smo jedan set to je za nas uspjeh protiv ekipe koja je do sada izgubila samo tri seta, malo se tko može pohvaliti time. Mi se nadamo plasmanu u pley off, ali ne želimo biti osmi pa da igramo sa nepobjedivim u ligi „Bimal-Jedinstvom“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ izborio 12. titulu pobjednika Kupa BiH u Gacku

Radio Brčko

Dva boda Brčankama – jedan Gačankama

Radio Brčko

Memorijalni turnir „Veselinka Slijepčević Obradović“: Dva pehara za „Brčanske princeze“

Radio Brčko