RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

„Brčanske princeze“ osvojile KUP Odbojkaškog saveza RS-a 18 puta

Finalna utakmica odbojkaškog Kupa za odbojkašice koje se takmiče u ligama Odbojkaškog saveza Republike Srpske odigrana je u dvorani „Magnet“ brčanske Gimnazije.

Za veliki pokal borile su se ekipe ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ Brčko i ŽOK „Gacko“.

Domaćin je primijenio sve epidemiološke mjere propisane od Štaba za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH.

Utakmicu su sudili Davor Smolić i Jelena Ristivojević-Kuzmanović, te delegat Nebojša Karadeglija. U prvom setu je ekipa „Bimal-Jedinstva“ pokazala superiornost u igru. U završnici seta vodili su 20:9, a na završetku poslije 22 minute 25:16. U drugom setu domaće vode sve do izjednačenja „Gacka“ na 9:9, a poslije 11:11 prednost ide gošćama sve do 20:20, u tom periodu značajne poene sakupljaju Babić, Radović, Biberdžić, Dargutinović, Popović i Glibić i poslije 28 minuta set Brčankama 25:23.

U trećem setu je na sceni „Bimal-Jedinstvo“ koji sigurnom igrom dolazi do 25:15 i 3:0 pobjede, zlatnih medalja i trofeja. Za najbolju odbojkašicu Odbojkaškog saveza RS proglašena je Katarina Popović, Ajla Hodžić je proglašena za najuspješniju odbojkašicu finala, a pobjednički pokal za ekipu je primila Žana Dragutinović. Helena Popović, član stručnog stožera „Gacka“ je čestitala ekipi „Bimal-Jedinstva“ na pobjedi, kao i našim curama koje su u drugom setu pokazale  zašto su došle do finala. „Može bolje od ovoga što smo pokazale u Brčkom“, rekla je Popovićeva.

Katarina Popović iz domaće ekipe proglašena je za najbolju odbojkašicu OS RS. „Gacko je pružilo dobru partiju i čestitam im na tome. Ovo je prvi trofej od onih koje očekujemo u ovoj sezoni. Zahvalna sam i na priznanju koje sam dobila od saveza“, kazala je Katarina Popović.

Smail Pezerović, glavni trener pobjedničke ekipe je istakao da je to 18. titula kluba.

„Znali smo protivnika i njegovu vrijednost jer nam stalno puše za vrat. Dobro znamo njihov kvalitetu jer u naš klub dolaze odbojkašice k nama. Mi smo ih napali našim najjačim oružjem servisom i blokom. Sve se svelo na ono što smo očekivali“, rekao je Pezerović.

ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ Brčko je igrao u sastavu: Elena Babić, Jovana Biberdžić, Duška Kenjalo, Ivana Radović, Irena Vukoje, Žana Dragutinović, Sara Glibić, Matea Vujčić, Ajla Hadžić, Manuela Dragović, Katarina Popović, Ilijana Kojić. Treneri: Smail Pezerović i Ajla Sinanović.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Zasjedala Skupština OK „Jedinstvo“ Brčko

Admir Kadrić

Бранкица Михајловић обишла евакуисане и даровала храну

Admir Kadrić

Odbojkaši brčanske “Mladosti” osvojili osmi po redu KUP-BiH

Admir Kadrić