RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

“Brčanske princeze” otputovale u Gacko na drugu utakmicu finala

Ekipa ŽOK Bimal –Jedinstva je sa stručnim stožerom analizirala prvu utakmicu finala Play offa Premijer odbojkaške lige BiH Bimal-Jedinstvo – Gacko 3 : 1. Posebno je analiziran drugi i treći set koji nisu igrani tečno kao prvi. U kriznom periodu igre glavni trener Smail Pezerović je povjerenje dao perspektivnim igračicama Ireni Vukoja, Jovani Biberdžićić i Sari Glibić koje su uz standardno dobre Ajlu Hadžić i Ajlu Omerhodžić donijele stabilnost ekipi do pobjede.

„Ovo je bila utakmica dostojna finala Play offa dvije u ovom momentu najbolje ekipe u BiH. Gacko je iz nas izvuklo i posljednji atom snage, jer smo netipično otvorili drugi set . Ganjali smo rezultatski minus i puno se potrošili i izgubili set. U trećem smo dodatno ušli u nervozu da bi ipak naša kvaliteta i šira klupa donijeli uspjeh koji dugujemo našim rezervistima. U utorak igramo drugu utakmicu i vjerujem da smo u srijedu ovdje sa peharom.“ riječi su trenera Smaila Pezerovića.

„Dugo nismo igrale ovako napornu utakmicu. Dugo nam ni jedna ekipa nije uzela set. Borba je bila za svaki poen. U revanšu nas očekuje još jedna teška utakmica pred publikom Gacka i njima će biti lakše, a mi idemo da završimo sezonu uspješno“, kazala je Ajla Hadžić.

„Za mene je bila ovo jedna od najtežih utakmica u ovoj sezoni. Zahvalna sam našim „džoker“ igračicama koje su kada je bilo najpotrebnije promijenile ritam igre. Gackom izgleda odgovara ambijent u našoj dvorani. Pobijedile smo, stekle prednost u elitnoj utakmici. Vjerujem da ćemo odigrati dobro revanš utakmicu i da nećemo doći u situaciju da igramo tri susreta“, naglasila je Ajla Omerhodžić. U Gacko su otputovale: Jovana Biberdžić, Duška Kenjalo, Ivana Radović, Irena Vukoje, Žana Dragutinović, Sara Glibić, Ana Gajić, Ajla Omerhodžić, Nikolina Albijanić, Ajla Hadžić, Manuela Dragović, Ilijana Kojić. Predvode ih treneri Smail Pezerović i Sandra Mitrović, te sportski direktor kluba Saša Grekulović

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

„Brčanske princeze“ osvojile KUP Odbojkaškog saveza RS-a 18 puta

Radio Brčko

Brčanske princeze i pored dobre igre izgubile od Bjeloruskinja

Radio Brčko

Odbojkašice Bimal-Jedinstva pobjedile Banjaluku Volej

Radio Brčko