RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Брчко: Најављен Други међународни турнир у шаху

У склопу манифестације „Савски цвијет“ представници три активна Удружења пензионера из Брчко дистрикта најавили су данас на конференцији за новинаре „Други међунарондни мултиетнички турнир у шаху“.

Предвиђено је да на овогодишњем турниру учествује 24 играча из Брчког и региона, а почеће у суботу у десет часова у просторијама Удружења пензионера при Фонду ПИО РС у улици Штросмајерова бр. 9 и играће се по швајцарском систему ФИДЕ варијанта, по играчу 15 минута, саопштили су организатори.

Испред Удружења пензионера који ради при Фонду ПИО РС Цвико Тодоровић је рекао да овим турниром три активна Удружења пензионера представљају популацију од 14 хиљада грађана и указују на њихов положај у Дистрикту.

Тодоровић се захвалиo свима који су допринијели да овај турнир буде организован као својеврсни шаховски фестивал, рекавши да га симболично поклањају Влади дистрикта у знак захвалности што њене институције на разне начине воде рачуна о брчанским пензионерима.

У име Удружење пензионера/умировљеника које дјелује при ПИО/МИО Федерације БиХ новинарима се обратио и Исмет Бешић који каже да је циљ турнира дружење и разговор пензионера из сва три народа.

У име Удруге умировљеника Боће обратио се и Петар Анђеловић који је нагласио да ће уз дружење додатни циљ бити да буду једни поред других што је и сврха рада ових Удружења.

Организатори турнира су Удружење пернзионера које дјелује при Фонду РС, Удружење пензионера/умировљеника које дјелује при ПИО/МИО Федерације БиХ и Удруга умировљеника Боће. Организатори поред активних играча очекују и око стотину гостију а циљ је како су истакли дружење и разговор.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Хрватска обрађује око 400 предмета о утврђивању радног стажа грађана из БиХ

Radio Brčko

Penzioneri Federacije BiH u julu dobijaju jednokratnu finansijsku pomoć

Radio Brčko

Težak položaj penzionera u Federaciji BiH (Video)

Radio Brčko